Mosonmagyaróvár

Mosonmagyaróvár a Mosoni-Duna és a Lajta találkozásánál, Autópályán könnyen megközelíthető, a 160 Km-es kijáratánál található.

A  város fontos turisztikai vonzereje a gyógyvize, ezért pihentető programként ajánljuk a Flexum- Termál Gyógyfürdőt és Uszodát. 

A történelmi belváros zeg-zúgos utcái, az Óvári Vár, a Lajta-parti sétányok, és a hangulatos terek fogadják a vendéget.
Mosonmagyaróváron feltétlenül érdemes ellátogatni az újonnan nyílt Interaktív Természettudományi Élményközpontba. A látogatók közelebbről megismerkedhetnek a természettudományokkal, a  4 természeti elem, vagyis a víz, levegő, föld és tűz segítségével. A kiállítás több mint 2000 m2-en várja az  érdeklődőket.

További információ: www.futuramoson.hu              

  
     

 
Ausztria - Parndorf (36 KM)

Látogasson el hozzánk több éjszakára és kösse össze utazását egy igazi bevásárló körúttal, válogasson több száz márka termékeiből az egész évben nyitva tartó Parndorfi Bevásárlóközpontban. A bevásárlóközpont az autópályán fél óra alatt elérhető. Ralp Lauren Polo, Nike, Adidas, Reebok, Lacoste, Escada, Porsche, Tommy Hilfiger, Helly Hansen, S'Oliver, Mayo Chix, Burlington, Columbia, Hugo Boss, Camel, Armani és még sokszáz márka egy helyen.

Nyitva tartás:   
Hétfőtől pénteking: 9.30-19.00,
Szombaton: 9-18.00 óráig, 
Vasárnap és ünnepnap a bevásárlóközpont zárva tart.

További információ www.mcarthurglen.at
        
  


           
Szlovákia - Pozsony (40 KM)
  
  
A történelmi óvárosban rengeteg szép templom van, ezek közül is a legmarkánsabb építészeti remekmű a Szent Márton-székesegyház. Pozsony főtere igazi turista látványosság. Dévény várából gyönyörű kilátás nyílik a Dunára és három ország határára.
 
 A Mihály-torony az egyetlen még ma is álló óratorony Pozsonyban. A torony alatt futó kis utcában, rengeteg ismert bolt található, mint például Christian Dior, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Ed Hardy, Tommy Hilfiger, Calvin Clain, Gucci, Versace, Prada, Swarowski, Tiffany's, Bvlgari.

Az UFO (étterem) a Novy Most nevű hídon egy nagyon kedvelt turista látványosság. Csodálatos kilátás nyílik a városra, a Dunára, a Várra. A városnézés után érdemes ellátogatni a Pozsonyi Állatkertbe. Az állatkert része a Szlovákiában egyedülálló Dínópark, amely dinoszauruszok életnagyságú modelljeinek kiállítása.
       
        
Ausztria - Mesepark – Neusiedlersee (66 KM)
  
 
Ausztria legnagyobb szabadidő- és családi parkja - több mint 140.000 m²-en -, mindössze 50 percnyi autózással elérhető. Egész napos móka, számtalan attrakció és látnivaló várja az egész családot. Kalandvár, meseerdő, kalandsziget, tanya, különféle járművek, mászási lehetőségek, hinták, mesék és éttermek. Jó idő esetén fürdőruhát vinni érdemes.

Nyitva tartás és további információ:  www.familypark.at
       
 
Ausztria - Bécs (73 KM)
  

Bécs gazdag művészeti és kulturális kínálattal vár.  A Szent István Székesegyház (Stephansdom), Belvedere palota, Hofburg (császári palota), a Ringstrasse amely egy  4,5 km hosszú sugárút, és melynek mentén Bécs gyönyörű, patinás épületei sorakoznak, köztük az Operaház, és az 1872-73-ban épült Parlament.

Keressék fel Sisi egykori nyári rezidenciáját, a Schönbrunni kastélyt! A barokk épületegyüttes, a gyönyörű park, a pálmaház, a Gloriette és az állatkert akár egy teljes napi időzésre csábít.  A császári család egykori nyári rezidenciája, Európa egyik legszebb barokk építménye.
       
       
 


 
Simbad Hotel Restaurant & Bar
Címünk: 9200 Mosonmagyaróvár,
Kolbai Károly u. 4.
Telefon: +36 30 / 646 2520
GPS: 47.876426, 17.274488